Letnie drinki z wina
Latem, gdy temperatury rosną i żar leje się z nieba ochłodę i orzeźwienie możemy znaleźć w lampce wina białego, różowego oraz musującego. Wina takie powinny być schłodzone do temperatury około 8 stopni Celsjusza. Jak jednak urozmaicić taki napój?
Drink z różowego wina i arbuza
Połączenie schłodzonego różowego wina z owocami pozwala na uzyskanie wysokiego orzeźwienia, zwłaszcza w upalne dni. Jednocześnie jest to napój o lekkim, aromatycznym smaku, który przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne mieszanki.
Składniki:
- 100 ml wina różowego
- 100 ml miąższu z arbuza
- 1/4 cytryny
- gałązka tymianku
Ze schłodzonego arbuza należy usunąć pestki oraz zblendować. Do przygotowanej szklanki przelać miąższ oraz wycisnąć do środka sok z 1/4 cytryny. Następnie dodać mocna schłodzone różowe wino i całość zamieszać. Do dekoracji użyć plasterek cytryny oraz gałązkę tymianku.
Polecamy wina różowe: https://vinni.pl/wina-rozowe